Wednesday 3 December 2014

Pastasalat suitsukanaga

Lubasin kunagi ammu, ammu suure suuga igasugu toidupostitusi teha, aga noh, sinna see jäigi. Nüüd võtan kokku ennast. Vähemalt praeguseks korraks :D Tahaks hirmsasti jagada Teile oma maailma parima pastasalati retsepti!
Alustuseks tuleks keeta makarone. Mulle meeldib selle salati juures kasutada fussiilisid, kuid eks Teie valige ikka endale meelepärasemad. Kuna olen väga kehva koguste määraja, siis ma kahjuks täpset numbrit öelda ei oska. Silma järgi teen, nii et kauss saaks enamvähem täis, aga et oleks ruumi ka teiste koostisosade jaoks ning muidugi ka et segamine lihtsam oleks.
Makaronide keemise ajal jõuan tavaliselt suitsukana tükkideks ära lõikuda. Tavaliselt läheb ikka üks pakk ära. Tükkide suurus oleneb ka alati kuidas kellelegi meeldib. Mina armastan keskmiseid ja pigem sinna väiksema kanti kuubikuid. Tekib efekt nagu oleks hästi palju liha sees :D Ja keegi ei pea kannatama, et ei leia oma taldrikult ühtki kana tükki.
Üldiselt kurgi ja tomati lõikumine jääb kõige viimaseks, siis kui juba makaronid ja kana on läbi segatud. Eelkõige juba selle tõttu, et nad väga ära ei kuivaks, sest nende vedelik annab ju ka palju salatile juurde. Ja jällegi, ka nende kogus oleneb sellest, kui palju Te soovite kurki ja tomatit oma salatis näha. Näiteks seekord panin ma salatisse pool kurki ja 3 tomatit. Kurgid lõikan alati kuubikuteks, ka sellisteks väiksemateks. Tomatid aga lähevad täiesti suvalt noa alla ning on kõikidest tükkidest kõige suuremad.
Ega muud miskit, kui panna nüüd kurk ja tomat ka eelnevale sekka.
Kõige põnevam osa on aga kastme tegemine, sest absoluutselt iga kord kukub see erinevalt välja. Alati ununeb ära, mis järjekorras asjad panin ja mida kasutasin. Aga kuna nüüd saab kirja, siis saan ka ise üle tsekata enne tegemist :D
Kastet teen ma väikeste portsjonite haaval. Ei teagi, miks.. Vb nii on lihtsam saavutada kiire tulemus ehk õige maitse :D Muidugi võib ka ju ühe korraga selle suure koguse valmis teha. Alustuseks panen kaussi majoneesi, seejärel hapukoor ja siis ketšup. Hapukoort läheb vist kõige rohkem, et majoneesi terav/kibe maitse väga häirima ei hakkaks. Ketšupit läheb aga kõige vähem, see on peaaegu et ainult värvi lisamiseks, kuigi tegelikult on ka väikse koguse lisamisel maitset hästi tunda.
Kui majonees, hapukoor ja ketšup kausis valmis, siis lisan sinna maitsestamiseks aroomisoola. Raputan seda nii, et kaste on õrna kihiga ülenisti pealt kaetud.
Pärast segamist on näha, et tekkis selline õrn virsikukarva kaste. Alati võiks enne maitsta ka, et vajadusel lisada midagi juurde, sest hiljem lihtsalt üksikult midagi salatisse lisades pole maitse see, mis ta olema peaks.
Nüüd veel kaste salatile sisse ja ongi valmis! :)

Retsept on täiesti minu enda fantaasia. Kõik, kes seda maitsnud on, kiidavad! :)
Ehk on Teilgi jagada mõnda head pastasalati retsepti?

No comments:

Post a Comment