Monday 7 January 2019

Aastavahetus '19

Seekordne aastavahetus oli meie jaoks päris pika tralli ja millegi hoopis teistsugusega.

Meie ülimalt meeldejääv aastavahetusprogramm hakkas juba 30. detsembril pihta. Alguses oli kahetsus küll suur, sest eelnevad pühad olid niivõrd väsitavad, et oleks tahtnud need päevad lihtsalt maha magada. Aga kui asi juba kätte jõudis, siis läks see väsimus meelest ära! Hommikupoole koristasime kodus ning käisime veel poodides, et viimaseid salati- ja snäkimaterjale osta. Koju jõudes hakkas Siim saunaga tegelema ja mina hakkasingi kokkama, sest aeg läheb tegelikult ruttu ja ei viitsinud õhtul enam joosta. Õhtul oli vaja juba 18:15 Tartu-Otepää bussi vastu minna, sest Riho ja Kirsika otsustasid oma esimese tasuta bussireisi ette võtta 😆 Tundus, et neil oli väga värvikas ja põnev sõit - 2018. aasta top 3 mälestus! Ega kaua molutanudki, suundusime kohe oma söögi- ja joogilaadungiga sauna. Ja taaskord 2018. aasta top 3 hetk - Riho ja Kirsika esimene saunatamine! Päris vintsked sellid ikka, Siim uhkas ikka korralikult leili, aga vahi värki, suutsid ikka vastu pidada. Jutt ja higi jooksid muudkui, kuni lõpuks avastasime, et kõht on tühi. Mis siin imestada, olime lausa 3,5h saunas 😦 Vitsutasime kõhud täis ja tulime ära teleka ette, kus nii mõnelgi silm hakkas loojuma.

Hommikul olime suhteliselt varajased. Sõime kodus kõhud täis ning pakkisime ühe seljakoti kokku, et suund Tartu poole võtta. Sel hetkel Tartus pikalt peatuma ei jäänud, vaid põrutasime edasi Alatskivi matkaraja poole.
Tee kulges mööda järve äärt, mille käigus nägime lossi, truuduse tammi, mitmeid sildu, Kalevipoja sängi, inimeste tehtud lumekujusid jne. Vahepeal tegime peatusi, et fotosid teha ning kuuma teed rüübata, mmm..
Mis te arvate, mis meie teekonnale lõpu tegi? No ikke nälg, mis muud 😅 Tahtsime ühte pubisse suppi sööma minna, aga tutkit, kinni oli. Seega, pidime nõus olema Olerexi kabanossi, burksi, pitsa ja paniniga. Kõhud täis, suundusime tagasi lõppsihtkohta ehk Tartusse Kirsika ja Riho juurde. Teekond kulges maru vaikselt, kohe oli aru saada, kui väsinud kõik olid. Isegi Riho oli vait, hahaha! Aga veel enne käisime tegelikult minu vanaemale ja vanemetele ilusat aastalõppu soovimas ning Annelinna uut Maximat uudistamas.

Välisust avades oli rõõm suur, sest Tessu ja Bennu ootasid meid juba ammu. Kõigepealt neile head mämmi nina ette ja alles siis hakkasime enda mämmi tegema. Sushi riis keema ja jahtuma, samal ajal Wii-d ja I know lauamängu mängides. Lõpuks saime kõik kätt harjutada sushirulle keerates, lausa nii usinalt, et kokku tuli kuskil 100 sushitükki. Mõnel tulid nii fatid rullid, nagu hamstri punnpõsed. Üldiselt tulid ikka väga ilusad, arvestades, et me suhteliselt algajad. Ja need maitsed! Lubasime kunagi isegi tellimusi sisse hakata võtma 😆

Kui sushi valma, katsime elutoas laua, tegime iseendid korda, sõime-jõime, korraldasime fotosessiooni ning vaatasime telekast tulevaid aastavahetusprogramme.

PS! Ärge Jupsule mainige, et me Teslaga perepilte tegime 😆

Nii mõnelgi oli taaskord uni silmis juba 23 ajal, seega pidi ennast mugavustsoonis lahti rebima, soojemad riided selga ajama ning 23:30 ajal suuna Emajõe äärde võtma. No oli ilus! Kes see ütles, et see aasta nirum on... Ei olnud sugugi. Mu meelest oli isegi veel parem koos muusikaga. Oleks mu ajal ka selline muss käind, oleks niimoodi pärast veel tantsu vihtund Raekoja platsil. Igatahes meie vanurid läksime pärast ilutulestikku koju tuttu ära.

Kes oleks osanud aga arvata, et 1. jaanuari hommik sedavõrd tähtsaks saab - Siim tegi mulle abieluettepaneku! 💓
Kõige paremini ja naljakamalt võtab kokku seda Kiku oma blogis:
"Hommikul unise peaga elutuppa vaarudes viskas Inx mulle oma käe nina ette ja muigas kavalalt. Ma ei saanud esiti mitte midagi aru, arvasin, et teeb mulle lolli nalja ja kuskilt sai kihlasõrmusetaolise sõrmuse. Eriti oli meeles kuidas ise hiljuti Marile nalja sellega tegin. Hakkasin pmt naerma, et jajah hea nali :D Teisalt hakkasid tulema küsimused, et misasja, kes kihlus minu elutoas, what, miks, mingi lambist või, miks siis meie juuresolekul ei saand teha, me oleks saand filmida vms ja üldse ärge tehke nalja minuga no :D Ma ei uskunud vist kuni viimse hetkeni :D
Kuni Inx endale kindlaks jäi ja nalja üles ei tunnistanud :D Turteltuvid olidki hommikul 01.01 kihlunud ja PRIVAATSELT :D"
Nii me siis šampuse pauguga lahti lõime ja pokaale kokku kõlistasime. Edasi katsime hommikusöögilaua, sõime-jõime, rääkisime uue aasta plaanidest ning tundsime end niisama muhedalt.

Kõik oli perfektne! Aitäh 💕

2 comments:

  1. "Oleks mu ajal ka selline muss käind..." Mu ajal, mis aeg see nüüd siis on? :D Sa jätsid ühe olulise teema mainimata xD Seoses selle hetkega raekojaplatsis xD
    Tahaks rohkem muljeid kuulata abieluettepaneku kohta, mis ütles, mis vastasid, kas olid šokis jne :D
    Ja miks sa Kirsika ütled? Kiku on :D Everybody knows that :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No selles mõttes, et vanasti olid aastavahetused pidused ja koguaeg sai Raekoja platsil oldud. Nüüd on ikka rahulikud ja ei ole sellist läbu :D
      Ja muu jutu peale loe oma viimast sõna - PRIVAATSELT xD

      Delete