Sunday 9 December 2018

Fuerteventura

Hola, sí-sí-sí, cómo estás!

Nagu esimesest lugemisest aru võib saada, siis olen värskelt tulnud hispaania keelt kõnelevast riigist. Nimelt külastasime sel aastal Kanaari saarestiku üht saart nimega Fuerteventura. Plaan oli tegelikult külastada Tenerifet, kuid reisi broneerides jäi meil mõlemal sisse kuidagi selline õlgukehitav tunne. Kumbki meist ei tundnud seda põnevust ja ootusärevust, et jesss, nii ilus ja äge. Vaatasime Google-st veel erinevaid fotosid saare kohta ja mõtlesime, et ah käime vaatame ära. Kuniks leidsime fotod ka Fuerteventura kohta, mille tagajärjel hakkas süda verd tilkuma.

Seotud kujutisTenerife (Google)Pildiotsingu fuerteventura beach tulemusFuerteventura (Google)

Ei ole vist raske mõista, miks sellised tunded meid valdasid?! Seetõttu, olles juba broneeringu vastuse Tenerife kohta kinnitanud, võtsin viimaks telefoni kätte ja helistasin meie reisikonsultandile ning rääkisin talle meie murest ja emotsioonidest. Palusin tal teha pakkumise ka Fuerteventura kohta. Ega palju pakkumisi saanudki, mistõttu oli otsustamine ülimalt lihtne ja nägu super naerul. Nii me siis umbes 2 kuud pikisilmi unistasime juba hetkest, mil jalg puudutab seda imekaunist paradiisisaart. Kuulsin, et Siim oli tööl iga päev kõigile kuulutanud, et ta läheb X päeva pärast reisile 😂. On ikka totulotu!

Kas Teie üldse teadsite sellise saare olemasolust? Meie näiteks ei teadnud. Rääkides ka teistele, ega see nimi ka neile midagi öelnud. Ikka pidi mainima, et Kanaari saared ja Tenerife naabersaar jne. Seega, las ma kõigepealt tutvustan seda kohta veidike Google abiga:

Pildiotsingu canary islands map tulemusKanaari saared (Wikipdeia)

Fuerteventura on Kanaari saarte suuruselt teine, kuid kõige vanem ja kaugeim saar. Ta paikneb Aafrika mandrist vaid natuke rohkem kui 100 km kaugusel ning eksootilise Aafrika mõjusid on tunda ka arhitektuuris. Fuerteventural on Kanaari saarte ees üks suur ja väga oluline eelis - 150 km ulatuses imeilusad peene heleda liivaga puhtad rannad ning türkiissinine ookeanivesi. Lisaks, saarel on aastaringselt meeldiv kliima - ühest küljest puhuvad niisked passaattuuled ning teiselt poolt Sahara kõrbe ja selle õhuvoolude kuiv soojus. Selge taeva ja sooja vee tasakaal võimaldavad aastaringselt pea iga päev ujuma minna.


´














Novembri kliima (Holiday Weather)

Ilmselgelt on see ideaalne paik puhkuseks, mille eesmärgiks on lõputult ujuda, päevitada, rannaliiva nautida ja tegeleda erinevate veespordialadega. Kuid mitte ainult, avastamist ootavad ka loodusmälestised ja pargid, maapiirkonnad ja maasikud, mis on olnud tunnistajaks saare vulkaanilisele päritolule.

Pildiotsingu fuerteventura tulemusFuerteventura maastik (Google)

Fuerteventura üllatab oma hämmastava floora ja faunaga. Taimede maailma esindavad kaktused, palmid ning aloe vera, millest valmistatud tooteid võib kohata absoluutselt igas poes sajas erinevas variatsioonis. Lindudest võib saarel kohata raipekotkast, kaelustrappi ning muid rändlinde, kes kasutavad saare puutumatut rannikut peatuspaiga ja joogikohana. Allpool veepiiri asuvad vulkaanilised moodustised on koduks enam kui 390 liigile kaladele ja mereloomadele. Vaalaliste jaoks on saart ümbritsev meri tõeline paradiis, mistõttu leidub seal üle 22 liigi delfiine, vaalasid ja nokkvaalasid, samamoodi erinevaid kilpkonnaliike. Imetajatest on saarel eeslid, Majorero kaamlid ja Majorera kitsed, kelle piimast toodetakse samanimelist kitsejuustu, mis on võitnud kogu maailas mitmeid auhindu.

Pildiotsingu majorera goats tulemusMajorera kitsed (Google)

Tänapäeval on Fuerteventura UNESCO biosfääri kaitseala, ühes kogu saare territooriumi ning seda ümbritsevate vetega, mille kogupindala on 350 000 hektarit.

Kirglikele shoppajatele lubab Fuerteventura unikaalset keskkonda, mis on avatud päikesele ja merele. Suuri ja kaasaegseid kaubanduskeskuseid tuntud rahvusvaheliste kaubamärkide ja kõige eksklusiivsemate kauplustega leidub üle kogu saare. Lisaks, kohalik käsitöö korvipunumiste, vääriskivide, tinkandkunsti ja eelpool mainitud aaloe ning kitsepiima toodangu näol.

Shoppamise käigus näljatunde tekkimist aitab kustutada Fuerteventural leiduvad restorandid, mis on parimad kogu Kanaaridel. Populaarseimad road on talle- või kitseliha, mitmel moel valmistatud kala, kohalikust gofio-jahusegust toidud ning kartulid, mis on küpsetatud Kanaaride moodi.

Tänaseks lõpetan! Loodan, et saite oma mõttes Fuerteventurast mingi kujutluspildi. Järgmistes postitustes räägin reisil oldud päevade tegemistest ning kostitan teid reisil tehtud fotodega, eks siis ole juba näha, kas meie muudatus tasus end ära ning kas etteloodud kujutlused pidasid paika.

Kel samuti kogemusi sama reisisihtkohaga, siis andke julgelt ülevaadet. Mida Teie tegite ja nägite! 💖

3 comments: